Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΞΕΚΙΝΑΜΕ την Β΄ ΦΑΣΗ (με προετοιμασία των Φύλλων εργασίας για ) εφαρμογή στην τάξη

Σε λίγο ξεκινά η Β΄ ΦΑΣΗ της επιμόρφωσης γιαυτό ....
Αγαπητοί/ές, φίλοι/ες -συνάδελφοι,
Ξεκινά καθένας να δημιουργεί/τροποποιεί ένα φύλλο εργασίας σε ψηφιακή μορφή, για να το φέρει την Τετάρτη (στη επόμενη συνάντηση), για παρουσίαση και σχολιασμό .
Ένα ο καθένας στην ενότητα που σκέφτεται να δουλέψει, με το λογισμικό που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει.
Μη δίνετε προς το παρόν μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες σχετικά με το λογισμικό, όσο στους διδακτικούς στόχους και στον τρόπο εφαρμογής.

Ξεκινάμε λοιπόν με Φ.Ε. (φύλλο εργασίας), για να γίνει σιγά-σιγά σενάριο. Τελειοποιήστε τα το Πάσχα έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για την εφαρμογή με την επιστροφή στο σχολείο.
Βάλτε σα στόχο εφαρμογή την πρώτη βδομάδα αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να περισσέψει χρόνος και για ό,τι προκύψει.
Και για όσους δεν το γνωρίζουν, σύμφωνα με αυτήν την εγκύκλιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαστήρια του σχολείου σας για την εφαρμογή των ΦΕ στην τάξη.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και κατά τις διακοπές για υποστήριξη.
Μέσω του δικού μας blog αναρτώντας τις ερωτήσεις όπως μάθαμε, ή μέσω Τηλεφώνου. Τηλ. σπιτιού 24630 53558 και κιν. 6936549131
Σχετικά παρατίθενται τα παρακάτω:
1.   Παρακολουθείστε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σε δύο βίντεο, ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ μαθήματος Βιολογίας σε Σχολική Τάξη (ΨΗΦΙΑΚΗ) που είχε την καλοσύνη να αναρτήση στο διαδίκτυο ο συνάδελφος npapastam , οργανωμένης:
με Φύλλα Εργασίας (φωτοτυπίες) και χρήση
α) των μαθητικών Net-books και το λογισμικό Βιολογία Α-Γ Γυμνασίου,
β) projector-α (στην αίθουσα φαινεται αναρτημένος και ο διαδραστικός πίνακας!!!)
γ) άλλων "κοινών" , σ΄ όλα τα σχολεία, εποπτικών μέσων όπως πρόπλασμα ανθρ. σώματος.

e-biology 1.MOV
e-biology 2.MOV


2.  Παρουσίαση του μαθήματος της Γεωγραφίας της α' και β' Γυμνασίου για διαδραστικό πίνακα. Μια παραγωγή της Conceptum. Πατήστε εδώ  

Και ακόμη:
3.   Μια ΤΟΠ ιστοσελίδα του Σιτσανλή Ηλία Φυσικού, με πολλές - πολλές προσομοιώσεις,  kouiz, κ.ά. που κατά τη γνώμη μου πρέπει όλοι να επισκεφτούμε και να την αποθηκεύσουμε στους σελιδοδείκτες μας.
4.Σειρά ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων από τον Β. Γαργανουράκη και simulations με θέμα τις έννοιες της φυσικής και πειράματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου