Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ DNA)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι εξετάσεις πιστοποίησης πρόκειται να διεξαχθούν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Στο δικτυακό τόπο http://b-epipedo2.cti.gr/ ανακοινώθηκε ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης επιμόρφωσης β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ, είτε για όσους τώρα παρακολουθούν στα ΚΣΕ είτε για τους προ διετίας φοιτήσαντες, πρόκειται να διεξαχθούν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Oι δοκιμασίες πιστοποίησης θα βασιστούν στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην προηγούμενη, το 2008, περίοδο πιστοποίησης , δηλαδή,
1. on line εξέταση, που περιλαμβάνει αυτοματοποιημένο μέρος με ερωτήσεις :
-ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ : http://salnk.eduportal.gr/p2_tpe/geniko.htm
-ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΕ04 :http://salnk.eduportal.gr/p2_tpe/pe04_a.htm 
2. μη αυτοματοποιημένο μέρος (ανάπτυξη σεναρίου).

Για όσους ενδιαφέρονται, στον κόμβο ενημέρωσης http://b-epipedo.cti.gr/ , υπάρχουν

"δείγματα ερωτήσεων αυτοματοποιημένου μέρους",
"πλαίσια ελευθέρου θέματος" (άξονες περιγραφής σεναρίου) και
"οδηγίες για την πιστοποίηση" (τρόπος εξέτασης).  κλικ εδώ,

εγκυκλοπαιδικό άρθρο για την Βικιπαίδεια.

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia (προφέρεται /ˌwiːkiˈpiːdiə/ ή /ˌwɪkəˈpiːdiə/) είναι μία πολυγλωσσική δικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχόμενου. Το όνομα Wikipedia είναι μια σύνθετη λέξη από τις λέξεις wiki (ένα είδος συλλογικού ιστότοπου) και εγκυκλοπαίδεια. Τα άρθρα της Βικιπαίδειας παρέχουν συνδέσμους που οδηγούν τον χρήστη σε σχετικές σελίδες με επιπλέον πληροφορίες.
Η Βικιπαίδεια γράφεται σε συνεργασία από εθελοντές από όλο τον κόσμο. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί άρθρα, απλώς πατώντας στη σύνδεση επεξεργασία που εμφανίζεται στην κορυφή της κάθε σελίδας. Από την ίδρυσή της το 2001, η Βικιπαίδεια έχει μεγαλώσει ραγδαία σε μία από ένα από τους μεγαλύτερους ιστότοπους αναφοράς στο Web, προσελκύοντας τουλάχιστον 684 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως το 2008. Υπάρχουν πάνω από 75.000 ενεργοί συνεισφέροντες που εργάζονται σε περισσότερα από 10.000.000 άρθρα σε περισσότερες από 250 γλώσσες.

Πολλά περισσότερα και ενδιαφέροντα στον ιστότοπο: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1_%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1

Πως χτίζεται ένα δίκτυο προσωπικής μάθησης - PLN

"Γιατί οι εκπαιδευτικοί να οργανωθούν γύρω από ένα δίκτυο προσωπικής μάθησης;

Από τον ιστότοπο:   http://ksemoudania.wikidot.com/start


Γιατί πλέον η διδασκαλία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και υπάρχει ανάγκη για προσαρμογή στις απαιτήσεις του σήμερα. Υπάρχει ανάγκη για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών, νέων μεθόδων και πρακτικών διδασκαλιών. Κι αυτό μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί σήμερα πιο εύκολα και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και πιο συγκεκριμένα τα δίκτυα προσωπικής μάθησης και προσωπικής επαγγελματικής ανάπτυξης".
Οι φίλοι: Βασίλης Ζακόπουλος, Έλενα Ελληνιάδου και Σωτήρη Τερζίδης δημιούργησαν το παρακάτω video

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κλιματικές Αλλαγές

μια παρουσίαση για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης(κυρίως του φαινομένου του θερμοκηπίου). Σκοπός της παρουσίασης είναι περισσότερο η ευαισθητοποίηση των μαθητών και όχι μόνο.